Star Wars X-wing miniatyrspel

Star Wars X-wing är ett miniatyrspel som säkert kommer kännas bekant om du någon gång spelat flygstridsspelet Wings of War då det påminner en del om det. Detta är ett taktiskt spel som innehåller både X-wings och TIE Fighters. Trots att det kräver lite taktiskt tänkande är det ett väldigt lättspelat spel som alla kan lära sig. Det rekommenderas dock från 14 år, så det kanske inte är lämpligt för de yngre medlemmarna i familjen. Däremot är det säkert ett roligt spel att följa även för de yngre. Läs vidare här för att ta reda på mer om spelet!

Introduktion till spelet

Det är som sagt inte särskilt svårt att lära sig spela Star Wars X-wing miniatyrspel. Det är ett taktiskt ship-to-ship combat-spel, vilket innebär att deltagarna får ta kontroll över Rebel X-wings och TIE Fighters. Är du ett Star Wars-fan förstår du precis vad detta innebär, om inte kommer du lära dig under spelets gång. Detta är ett spel för två spelare och målet är givetvis att vinna över din motståndare genom att genomföra olika uppdrag. I spelet medföljer olika scenarion, kort och givetvis även skeppen – allt för att du och din motståndare enkelt ska kunna komma igång med spelet.

Vad gör spelet så bra?

Att detta är ett enkelt spel att lära sig och komma igång med är en av anledningarna till att det är ett omtyckt spel. Gillar du filmerna om Star Wars kommer du känna igen dig i de olika scenarion som utspelar sig i spelet. Detta är givetvis ytterligare ett stort plus. Det kan kännas lite tråkigt att endast två spelare kan delta åt gången men det gör det samtidigt till ett snabbspelat spel där du hela tiden måste vara alert för att hänga med i vad som händer. Välj ut din besättning, planera dina manövrar och slutför ditt uppdrag!