Necromunda

Necromunda är ett retrospel som lanserades första gången år 1995. Det spelas uppifrån som om du tittar ner på en spelplan på ett bord. Detta spel går ut på att du ska kontrollera ett krigande gäng som slåss i något som kallas för Underhive. Warhammer är baserat på detta spelet från början.Detta är som sagt ett lite äldre spel vilket innebär att du har begränsat med valmöjligheter. Du har endast 9 figurer att välja på men detaljerna är bra för att vara ett retrospel. Du kan utveckla ditt gäng mellan striderna och få mer erfarenhet eller lägga till nya vapen.

Hur är spelet uppbyggt?

När du spelar Necromunda befinner du dig i en värld där allt är täckt med aska. Detta kommer från århundraden med industriarbeten utan några som helst regler eller säkerhetsföreskrifter. Ur denna aska har det bildats 9 olika områden eller hives som de kallas. Vissa versioner av spelet har endast 6 områden.Syftet med dessa så kallade hives är att de ska producera utrustning och vapen för de stora legionerna som är Imperial Guard och Space Marines. Dessa byar producerar alltså miljarder av varor dagligen. Det pågår ett stort krig om vilka som är störst och ingen hive vill förlora försäljning till någon annan.

Några av gängen du kan välja på

Det finns ett par typer av karaktärer som du kan spela med och som fyller olika funktioner. En av dessa är House Orlock som är fokuserade på järn. De jobbar alltså i olika gruvor och exporterar järn och andra råa material. Detta är en väldigt stor hive och därför ser de lite annorlunda ut.En annan hive är Goliath som innehar ett av de tuffaste områdena i spelvärlden. De är väldigt hårda att ha och göra med. De anser också att människor från andra hives är lata och fega. Andra hives ser i sin tur Goliath som opålitliga och oberäkneliga. Det är Goliath som anordnar slagsmålen i staden.